loading...
مرکز فوریت های دیجیتالی - دیجی 110
دیجی 110 بازدید : 381 جمعه 18 دی 1394 نظرات (1)

این مطلب برای اولین بار در دنیای وب توسط دیجی 110 به زبان فارسی منتشر میگردد.

در آخرین روز های سال 2015 مایکروسافت با همکاری شرکت ادوبی آپدیت شماره KB3132372 را برای ویندوز های 7 - 8 و بویژه 10 انتشار داد تنها چند روز پس از انتشار این آپدیت گزارش های متعددی از اختلال در عملکرد بسیاری از نرم افزار ها که بر اساس زبان اکشن اسکریپت و اکتیو ایکس فلش تولید شده اند در بسیاری از فروم های معتبر دنیا منتشر گردید، اختلالی که بصورت ناگهانی و بدون سابقه قبلی مشاهده میشد، برخی از برنامه نویسان و حتی شرکت های بزرگ مانند اچ پی از کاربران خواستند آپدیت KB3132372 را پاک نمایند تا مشکلات پیش آمده برطرف گردد، این امر مایکروسافت را مجبور کرد تا اولین آپدیت سال 2016 را جهت اصلاح آپدیت KB3132372 منتشر نماید و از کاربران خود خواست تا KB3132372 را آنیستال نکنند.

نام آپدیت جدید KB3133431 میباشد و به شما پیشنهاد میکنیم در اسرع وقت به کمک لینک های زیر آن را نصب کنید. در انتخاب نسخه 32 و یا 64 بیتی دقت بفرمایید.

 

 

دیجی 110 بازدید : 858 پنجشنبه 15 مرداد 1394 نظرات (0)

دانلود نرم افزار جلوگیری از آسیب چشم از مانیتور کامپیوتر

در هنگام استفاده و کار کردن با لپتاپ و نوتبوک و کامپیوتر و رایانه به چشم شما آسیب وارد میشود!!!!

امروز در سایت دیجی 110 نرم افزاری را به شما معرفی میکنیم که چه بصورت خودکار و چه بصورت دستی با کاهش نور آبی مانیتور ال سی دی lcd , led کامپیوتر شما از آسیب دیدن چشم هایتان جلوگیری میکند.

آیا میدانید که نور آبی قبل از خواب موجب بی خوابی و خواب آشفته میگردد و در نتیجه کاربر که تا آخر شب با کامپیوتر خود کار کرده و به اصطلا به مانیتور خیره شده و خسته است وقتی به رختخواب میرود ابتدا کار به سختی خوابش میبرد و همچنین پس از خوابیدن خواب های آشفته ای میبیند و در نتیجه صبح روز کاری بعد با خستگی بیدار میشود و مجددا روز از نو خستگی هم از نو حال قضاوت کنید چه آسیب های جسمی جبران ناپذیری به چنین فردی وارد میشود؟!

نرم افزار f.lux این مشکل را حل کرده، شما با دانلود نرم افزار رایگان f.lux به راحتی میتوانید از چشمان خود حفاظت کنید فقط کافی است در بخش انتخاب لوکیشن این برنامه حفاظت از چشم در برابر مانیتور و نور آبی آن نام تهران را سرچ کنید و دیگر کار تمام است.

برنامه f.lux را از ادامه این مقاله در سایت دیجی 110 دانلود بفرمایید.

دیجی 110 بازدید : 1285 شنبه 03 مرداد 1394 نظرات (0)

 

اگر در هنگام نصب گوگل کروم 64 بیتی دچار ارور (error) و پیغام خطای زیر شدید راه حل آن کمی دشوار است اما از تعویض ویندوز خیلی بهتر است،

Google Chrome installer failed to start

توجه کنید که هرگز از ریکاوری ویندوز و سیستم ری استور استفاده نکنید

مراحل زیر را انجام دهید:

1- فولدر "%APPDATA%\Google" را پاک کنید.

2- دو بخش رجیستری زیر را پاک کنید:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE \Google\
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE \Google\

3- مهترین بخش این است که رجیستری زیر را پاک کنید:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Google\

اکنون با خیال راحت مرور گر کروم جدید خود را نصب کنید و هرگز ارور قبلی را نخواهید دید

دیجی 110 بازدید : 1679 پنجشنبه 24 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

همه چیز درباره ویندوز 10

microsoft-windows-10

مایکروسافت تا زمان عرضه‌ی ویندوز ۱۰ در تابستان سال جاری، سعی دارد ویژگی‌ها و امکانات بیشتری را در قالب بروزرسانی‌های آتی، به این نسخه از ویندوز اضافه کند. مایکروسافت اِج نیز مشابه ویندوز، تابستان سال جاری عرضه می‌شود. از این‌رو مایکروسافت چند قابلیت جدید را که پس از عرضه‌ی رسمی نسخه RTM اضافه خواهد شد معرفی کرده که به ترتیب زیر است:

    پشتیبانی از افزونه‌ها
    قابلیت‌های بیشتر کورتانا
    قابلیت RTC
    قفل کردن اشاره‌گر
    اپلیکیشن‌های جدید و ویژگی‌های جدید پلتفرم
 

کمپانی مایکروسافت همچنین هفت نسخه از ویندوز ۱۰ را معرفی کرد که شامل موارد زیر است:

    Windows 10 Home
    Windows 10 Pro
    Windows 10 Mobile
    Windows 10 Mobile Enterprise
    Windows 10 Enterprise
    Windows 10 Education
    Windows 10 IoT Core

مایکروسافت از نسخه‌ی Home ویندوز ۱۰ به عنوان نسخه‌ی دسکتاپ متمرکز بر مشتری یاد می‌کند. این همان نسخه‌ای است که برای بسیاری از کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها عرضه می‌شود و شامل تمامی ویژگی‌های اصلی ویندوز ۱۰ مانند مرورگر مایکروسافت اِج، قابلیت تشخیص چهره Windows Hello و بسیاری از اپلیکیشن‌های پیش فرض است.

مایکروسافت برای تکمیل نسخه‌ی دسکتاپِ خانگی، نسخه‌ی Pro از ویندوز ۱۰ را هم ارائه می‌کند. این نسخه معادل نسخه‌ی Pro از ویندوز ۸ است که قابلیت برقراری ارتباط برای کسب و کارها جهت اتصال به دامنه‌ها و بروزرسانی مختص کسب و کارها را فراهم می‌کند.

علاوه بر این مایکروسافت نام ویندوز موبایل را هنگام عرضه ویندوز ۱۰ به کامپیوترها، موبایل‌ها، تبلت‌ها و ایکس باکس تغییر می‌دهد. ویندوز ۱۰ موبایل نام رسمی این نسخه بوده و شامل نسخه‌ی بهینه‌ شده‌ی آفیس به همراه پشتیبانی بهتر لمسی و پشتیبانی از قابلیت موبایل Continuum است. ویندوز ۱۰ موبایل به همراه رابط کاربری ویندوزفون از گوشی‌های موبایل و تبلت‌های کوچک (کوچکتر از ۸ اینچ) پشتیبانی می‌کند.

علاوه بر این مایکروسافت نسخه‌ی Enterprise ویندوز ۱۰ موبایل را ارائه می‌کند؛ این نسخه برای کسب و کارهای بزرگ ویژه‌ی لایسنس‌دار کردن گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها کاربرد دارد.

در کنار این نسخه‌های اصلی ویندوز ۱۰، مایکروسافت نسخه‌های Enterprise و Education ویندوز ۱۰ را نیز ارائه می‌کند. علاوه بر این، مایکروسافت برای اینترنت اشیا نیز نسخه‌ای مجزا با نام ویندوز ۱۰ IoT Core در نظر گرفته است.

این کمپانی در کل هفت نسخه برای سیستم عامل جدید خود ارائه می‌کند. تونی پرافت در این خصوص اعلام کرد:

    ما به سختی در حال کار روی ویندوز ۱۰ هستیم و قصد عرضه‌ی آن را در تابستان سال جاری داریم؛ از آنجا که ما ویندوز ۱۰ را به عنوان یک سرویس عرضه می‌کنیم، این نسخه تنها شروعی برای نسل جدید ویندوز است. از پاییز امسال، مشتریان و کاربران شاهد نوآوری‌ها و بروزرسانی‌های امنیتی برای ویندوز ۱۰ خواهند بود، این بروزرسانی‌ها شامل امنیت‌های پیشرفته‌ی بیشتر و قابلیت‌های مدیریتی برای کسب و کارها است.

گابریل آئل، مدیر برنامه‌ی ویندوز اینسایدر مایکروسافت، اعلام کرد تمامی کاربرانی که نسخه‌ی پیش نمایش ویندوز ۱۰ را بر روی سیستم خود نصب کرده‌اند، زمانی که ویندوز ۱۰ به صورت رسمی معرفی شد، قادر خواهند بود تا به صورت رایگان و بدون هیچ هزینه‌ای، سیستم عامل خود را به نسخه‌‌ی RTM ارتقا بدهند.

 

دیجی 110 بازدید : 802 پنجشنبه 20 فروردین 1394 نظرات (0)
Windows 7 v.s. Windows 8

در این چند ماهی که گذشت بسیاری از نگاه‌ها چه موافق و چه مخالف به سمت ویندوز ۸ و رابط کاربری انقلابی آن معطوف شد. بسیاری حرکت مایکروسافت برای تغییر بنیادین رابط کاربری و حذف دکمه معروف Start را در مسیر درست می‌دانند و برخی دیگر معتقدند که عادت کردن به رابط کاربری جدید تا حدی برای کاربران قدیمی‌ ویندوز نامتعارف است. اما مسئله‌ای که برای ارتقا یک سیستم عامل واجب‌تر جلوه می‌کند ، مسئله عملکرد و قدرت آن است. اگر عملکرد سیستم عامل ویندوز ۸  از ویندوز ۷ ضعیف‌تر باشد، دیگر بحث رابط کاربری جایز نیست و در حاشیه قرار می‌گیرد. با زومیت همراه باشید تا ببینیم که ویندوز ۸ چگونه در مقابل بزرگترین رقیب خود ویندوز ۷ عمل خواهد کرد.

مسئولان روابط عمومی‌ مایکروسافت در ماه‌های اخیر کار بسیار سختی را برای توضیح اینکه چه بهبود‌هایی در ویندوز ۸ اتفاق افتاده، داشته‌اند. آنها اعتقاد دارند که بخش اعظمی‌از این بهبود‌ها در پشت صحنه ویندوز به وجود آمده و در عملکرد ویندوز خود را نمایان خواهد کرد، نه فقط در ظاهر.

پس از بررسی دو نسخه پیش‌نمایش و یک نسخه نهایی ، باید گفت که ویندوز ۸ روان‌تر از ویندوز ۷ کار می‌کند، که خود یک دستاورد بزرگ به شمار می‌رود. ویندوز ۸ هم سریع‌تر بوت می‌شود و هم در زمان کمتری به حالت خاموش می‌رود. این یک خبر خوب است، چون اگر به خاطر داشته باشید زمانی که ویندوز ویستا وارد بازار شد، در این زمینه قادر به شکست ویندوز XP نبود و در حوزه عملکرد، در زمینه‌های مختلف از رقیب خود شکست خورد.

ما در مقایسه عملکرد ویندوز ۷ و ویندوز ۸ جنبه‌های مختلفی را مورد ارزیابی قرار داده‌ایم، شامل: بالا آمدن و خاموش شدن، کپی کردن فایل، رمزگذاری، مرور وب، بازی و تعداد دیگری از معیارهای مهم برای مقایسه سرعت عمل این دو سیستم عامل.

این دو سیستم عامل بر روی کامپیوتری با این مشخصات تست شده‌اند:

  • پردازنده: Intel Core i7-3960X
  • رم: 16GB DDR3-1866 Mhz
  • کارت گرافیک: Nvidia GeForce GTX 670
  • هارد دیسک: سامسونگ F1 با حجم ۱‌ ترابایت
  • اس اس دی: Kingston SSDNow V+200 با حجم ۲۵۶ گیگابایت (برای تست AS SSD Benchmark و ویندوز اکسپلورر استفاده شده است)

2

با استفاده از‌هارددیسک ۱‌ ترابایتی سامسونگ، ویندوز ۸ نزدیک به ۳۳ درصد سریع‌تر از ویندوز ۷ بالا می‌آید، که یک بهبود چشمگیر را نشان می‌دهد. شما با استفاده از SSD به زمان‌های بهتری نیز می‌تواند دست یابید.

3

بهبودی مشابه زمان بالا آمدن در این بخش بوجود آمده و باید گفت که در مقابل ویندوز ۷ که خود یک سیستم عامل سریع است، یک دستاورد بزرگ به حساب می‌آید.

4

ما سرعت خارج شدن سیستم عامل از حالت Sleep را نیز بررسی نمودیم که نتیجه آن را در بالا می‌بینید.

امتیاز دو سیستم‌عامل در تست‌های PCMark ، مرورگر و Encoding:

5

 

همانطور که مشاهده می‌کنید در 3D Mark 11 دو سیستم عامل تقریبا مشابه هم عمل می‌کنند با این حال ویندوز ۷‌ اندکی امتیاز بالاتری کسب کرده است. این موضوع نشان‌دهنده ارتباط مستقیم این امتیاز با سخت افزار می‌باشد و بهنیه‌سازی در سیستم عامل شاید تاثیر چشمگیری روی امتیاز نگذارد و بیشتر به درایور‌های شرکتهای سازنده سخت افزار وابسته است.

6

بخش چند رسانه‌ای ویندوز ۸ یکی از مهمترین بهبود‌های این سیستم عامل معرفی شده بود، و در اینجا نیز ویندوز ۸ ما را نا امید نکرد و نزدیک به ۱۰ درصد بهبود نسبت به ویندوز ۷ را نشان می‌‍‍‍‌دهد.

7

در اینجا مشخص می‌شود که اینترنت اکسپلورر ۱۰ در ویندوز ۸ با اینترنت اکسپلورر ۹ در ویندوز ۷ تفاوت چندانی ندارد که بسیار نا امید کننده می‌باشد، و نشان می‌دهد که تبلیغات حول سرعت بهتر اینترنت اکسپلورر ۱۰ تا حدی بزرگنمایی بوده است. شما می‌توانید امتیاز دیگر مرورگر‌ها را مشاهده کنید و ببینید که تا چه حد مرورگرهای دیگر بهتر عمل می‌کنند. در کل ویندوز ۸ با اختلاف جزیی در همه ی تست‌ها بهتر عمل کرده است.

8

گوگل V8، تست دیگری برای‌ اندازه‌گیری عملکرد مرورگر می‌باشد. دوباره امتیاز تقریبا برابر اینترنت اکسپلورر ۱۰ در ویندوز ۸ و اینترنت اکسپلورر ۹ در ویندوز ۷ مشاهده می‌شود. در این تست ویندوز ۸ با اختلاف بیشتری ویندوز ۷ را در مرورگرهای دیگر کنار زده است. اینترنت اکسپلورر ۱۰ در حالت مترو (و یا هر اسمی‌که مایکروسافت در آینده روی آن خواهد گذاشت) از بقیه مرورگر‌ها بیش از ۲۰ درصد ضعیف‌تر عمل کرده که ناامیدکننده است.

9

در تست PCMark7 ویندوز ۸ برتری خود را در عملکرد چند رسانه‌ای نشان داد و در اینجا نیز دوباره این برتری تایید شده است. البته تنها ۶ درصد بهتر از ویندوز ۷ بود.

10

در تست Handbrake ویندوز ۸ تنها ۱.۵ درصد برتری داشته است.

بنچمارک‌ها در Excel، کپی کردن فایل و بازی:

11

همانطور که در نمودار واضح است ویندوز ۸ چه در نسخه ۲۰۱۰ و چه در نسخه ۲۰۱۳ از ویندوز ۷ نزدیک به ۱۰ درصد بهترعمل نموده که نشان دهنده بهینه سازی مناسب در پشت پرده این سیستم عامل است. به بیان دیگر ویندوز ۸ از محاسبات پردازنده بهینه‌تر استفاده می‌کند.

12

در تست اس اس دی تفاوت چندانی بین دو سیستم عامل وجود ندارد و ویندوز ۷ با اختلاف بسیار جزیی بهتر عمل کرده است که قابل چشم پوشی است.

13

در تست ISO اس اس دی، ویندوز ۷ حدود ۹ درصد سریع‌تر عمل کرد.

14

15

هنگام انتقال هزاران فایل ، تفاوت چندانی میان دو سیستم عامل نیست و هر دو در یک زمان این عمل را انجام داده‌اند.

161718

در این سه تست نیز اختلاف چندانی وجود ندارد و ویندوز ۷ با اختلاف بسیار کمی‌ بهتر عمل کرده است. این موضوع دوباره نشان دهنده وابستگی این نوع تست‌ها به سخت افزار و Driver استفاده شده است و ارتباط چندانی به بهینه سازی سیستم عامل ندارد.

نتیجه گیری: آیا ویندوز ۸ عملکرد بهتری داشته است؟

در مورد ویندوز ۸ باید گفت که نباید در همان ابتدا عملکرد سیستم عامل را مورد انتقاد قرار داد، چون به مرور زمان با درایورهای جدید سخت افزارها و بهینه شدن خود سیستم عامل توسط به‌روزرسانی ، سرعت عمل آن نیز بهتر خواهد شد. بدترین مثال برای این موضوع همانطور که قبلا هم اشاره شد، مهاجرت از ویندوز XP به ویستا بوده که دلایل دیگری همچون استفاده بیش از حد از منابع نیز در آن دخیل بوده است.

مایکروسافت برای ویندوز ۷ طور دیگری عمل نمود، و از همان ابتدا سیستم عاملی بهینه و پر سرعت را ارایه کرد و اینطور که به نظر می‌رسد در مورد ویندوز ۸ نیز تا حد زیادی دوباره این موضوع تکرار خواهد شد. مواردی که بهبود چشمگیر داشته‌اند زمان بالا آمدن و خاموش شدن سیستم است که برای کاربران تبلت و لپ تاپ بسیار مهم می‌باشد. بهبود مناسب دیگر در بخش چند رسانه‌ای انجام شده است که در تست PCMark7 و بعد از آن در تست x264 HD benchmark 5.0 مشاهده شد.

بقیه تست‌ها تفاوت چندانی را نشان ندادند و مورد نا امید کننده اینترنت اکسپلورر ۱۰ بود که حتی نسبت به نسخه ۹ در ویندوز ۷ نتوانست عملکرد بهتری داشته باشد.

نتیجه‌ای که از این تست می‌توان گرفت این است که شاید فعلا ویندوز ۸ برای گیمرها و کسانی که فقط برای کارهای حرفه‌ای و محاسبات سنگین از کامپیوتر استفاده می‌کنند سرعت عمل بیشتری نداشته باشد، اما به دلیل رابط کاربری روانتر و زمان روشن و خاموش شدن سریع‌تر می‌تواند تجربه بهتری را برای کاربران ارایه کند. نکته بعدی این است که ویندوز ۸ در موارد چند رسانه‌ای و اجرا کردن نرم افزار‌هایی مانند اکسل سریع‌تر است و باز هم تجربه بهتری را به کاربر نشان می‌دهد.

سخن آخر این که ویندوز ۷ خود سیستم عامل پر سرعت و بهینه‌ای می‌باشد و باید در نظر داشت که ویندوز ۸ با حتی‌اندکی بهبود می‌تواند انتظار‌ها را برآورده کند. باید در آینده دید که مصرف انرژی این سیستم عامل به چه صورت است و آیا با نصب این ویندوز روی سیستمهای قدیمی‌ عمر باتری افزوده خواهد شد یا خیر.

نویسنده:

 

دیجی 110 بازدید : 699 پنجشنبه 20 فروردین 1394 نظرات (0)
Image



ویندوز 8 یک نسخه کاملا جدید از ویندوز است که به اضافه دسکتاپ سنتی که در ویندوزهای قدیمی هم وجود داشت، یک رابط کاربری با سبک و سیاقی جدید برای صفحه لمسی ها را دارا است. چه برای لپتاپ های لمسی و چه برای تبلت ها و کامپیوترهای همه کاره (All in one PC).با وجود اینکه تمامی کامپیوترها در هنگام عرضه ویندوز 8 از امکانات صفحه لمسی برخوردار نخواهند بود، ولی پیش بینی میشود که کامپیوترهای بسیاری تا سال آینده به فناوری صفحه لمسی تجهیز خواهند شد.ویندوز 7 یک موفقیت بزرگ برای مایکروسافت بود، به خصوص که ویندوز Vista با مشکلاتش نگاه ها را از مایکروسافت برگردانده بود. ویندوز ویستا به مردم یادآوری کرد که مردان بزرگ ردموند (Redmond) حاضر به دست کشیدن نیستند.ویندوز 8 عرضه شد و پرسش بزرگ این است که آیا میتواند جا پای پدر خود (ویندوز 7) بگذارد، آیا میتواند خود را به سلطه تبلت های آیپد گونه (iPad-Like Tablet) وارد کند، در حالی هدف اصلی آن، کنترل قلمرو لپتاپ ها و دسکتاپ ها است.ویندوز 8 یک سیستم عامل مخصوص گوشی هوشمند نیست، اما بخش عظیمی از طراحی، رابط کاربری و کد های خود را با همپای خود در گوشی های هوشمند شریک است. (Windows Phone 8) در زیر به بزرگترین تفاوت های ویندوز 7 و ویندوز 8 اشاره میکنم.
 

1- رابط لمسی ویندوز 8

اولین و بارزترین تفاوت در Touch Interface این 2 سیستم عامل میباشد. ویندوز 7 هم از Touch پشتیبانی میکرد، ولی ایده آل نبود. کنترل لمس به خوبیه ویندوز 8 نبود. به هر حال پشتیبانی از Touch در ویندوز 8 به شدت بهتر شده، به نحوی که شما بدون هیچ مشکلی پنجره ها را ببندید و گزینه ها را در منوها انتخاب کنید. ویندوز آنقدر هوشمند شده که میتواند بگوید شما چه کاری قرار است انجام دهید.نکته بعدی اینکه Start Screen در اصل برای Touch ساخته شده است. این به آن معنی است که کاشی ها (Tile) جای منو ها (Menu) را گرفته اند و دسترسی به مراتب سریعتر شده، همچنین کیبورد درون صفحه (On-Screen Keyboard) و تشخیص دست خط (Hand Writing Recognition) به مراتب بهتر شده اند.شما لازم نیست کامپیوتر لمسی برای ویندوز 8 داشته باشین، رابط کاربری با کامپیوتر های غیر لمسی هم خوب کار میکند و خیلی Mouse و Trackpad از شرکت هایی مثل مایکروسافت و Logitech در بازار هستند که اشارات و حرکات (Gesture) ویندوز 8 را پشتیبانی میکنند.
 

Image

 

2- صفحه شروع (Start Screen) ویندوز 8

Start Menu که در ویندوزهای قبلی مورد استفاده قرار میگرفت، جای خودشو به Start Screen داده که حال و هوای Windows Phone را به کامپیوترهای رو میزی داده است. از Start Screen هم میتوانید برنامه های معمولی را در دسکتاپ خودتان اجرا کنید، هم میتوانید نرم افزارهای اختصاصی Metro را اجرا کنید که دارای Modern UI هستند. مثل نرم افزار Mail، Messages و Skype که داخل Start Screen قرار داده شده اند. البته اگر نرم افزاری را در دسکتاپ خودتان اجرا کنید، همچنان Recycle Bin و نوار ابزار (Taskbar) آشنای ویندوز را مشاهده خواهید کرد.برای دسترسی به Start Screen هم میتوانید موس خود را به گوشه پایین سمت چپ صفحه خود ببرید و هم میتوانید از کلید لوگوی ویندوز روی کیبورد خود استفاده کنید.
 

Image

 

3- پشتیبانی بهتر از چند نمایشگر

با توجه به استفاده روز افزون کاربران از چند نمایشگر (Monitor) به طور همزمان، مایکروسافت تصمیم به بازنگری در پشتیبانی خود از چند نمایشگر به طور همزمان گرفته است.بدین صورت که اکنون شما میتوانید Start Screen را در یک نمایشگر و دسکتاپ را در نمایشگر دیگری داشته باشید و یا اینکه میتوانید دسکتاپ و نوار ابزار را در هر 2 نمایشگر داشته باشید.شما همچنین میتوانید 2 پس زمینه (Background) مجزا برای نمایشگرهای خود داشته باشید. ویندوز 8 همچنین این امکان را برای شما فراهم میاورد که صفحه را مابین نرم افزارهای خود که از قابلیت Modern UI پشتیبانی میکنند، تقسیم کنید. برای مثال میتوانید Windows Messenger را در یک سوم صفحه و دسکتاپ را در دو سوم دیگر صفحه خود داشته باشید که البته عادت کردن به این حالت، زمان بر خواهد بود!
 

Image

 

4- افسون های ویندوز 8 (Charm)

قابلیت جدید ویندوز 8 چیزی است که مایکروسافت آن را افسون میخواند. این افسون ها زمانی ظاهر میشوند که موس خود را به منتهی علیه سمت راست صفحه (بیشتر در کامپیوتر های دسکتاپ) و یا صفحه دسکتاپ خود را از راست به چپ حرکت دهید (لپتاپ های لمسی و تبلت ها).این افسون ها شما را قادر به دسترسی به Start Screen در یک دستگاه لمسی میسازند. (اگرچه خیلی از این دستگاه ها دارای کلید ویندوز 8 در گوشه صفحه و یا کلید فیزیکی ویندوز روی کیبورد خواهند بود) دکمه های دیگر شامل Search، Share، Devices و Settings هستند و دسترسی سریع به آن بخش های مربوطه را برای شما فراهم میکنند.جدای از جستجو در نرم افزارها و فایل های شما، این افسون ها با نرم افزارهای گوناگونی کار میکنند. برای مثال یک نرم افزار اجتماعی (Social App) میتواند از قابلیت افسون Share برای به اشتراک گذاری راحت و سریع فایل ها در آن نرم افزار استفاده کند. (این فابلیت وابسته به امکانات نرم افزار مورد استفاده میباشد) افسون Settings امکان دسترسی سریع به کارایی های اولیه مانند باندی صدا، روشنی تصویر و همینطور خاموش و یا Restart کردن کامپیوتر را به شما میدهد.افسون های Search و Devices هم همانطور که از اسمشان پیدا است، شما را به بخش های جستجو و سخت افزار هدایت میکنند. بهترین افسون در میان این افسون ها، Share میباشد که بسیار جالب میباشد.
 

Image

 

5- بخش جستجو و اجتماعی ویندوز 8 (Search and Social)

با از رده خارج شدن Start Menu قبلی، امکان جستجو هم از طریق افسون جستجو و هم از طریق Start Screen مهیا است. فقط کافیست در Start Screen شروع به تایپ کنید و نتایج جستجوی نرم افزارها و فایل ها برای شما نمایان خواهند شد.درست همانند افسون Share، افسون Search نیز وابسته به نرم افزار ها میباشد، به این معنی که شما میتوانید درون نرم افزارها را نیز جستجو کنید. برای مثال میتوانید جستجوی اینترنتی انجام دهید، یا از طریق نرم افزار مسافرت (Travel App) به دنبال مقصدی بگردید. جستجوی اینترنتی بسیار قدرتمند و سریع بوده، و راه آسانی برای اجرا کردن مرورگر اینترنت و جستجوی سریع میباشد.برای بخش اجتماعی، ویندوز 8 به صورت بومی از Facebook، LinkedIn و Twitter پشتیبانی میکند و شما میتوانید از اخبار و بروزرسانی های سایت های اجتماعی را از طریق نرم افزار مردم (People App) اطلاع پیدا کنید.
 

Image

 

6- پشتیبانی از پردازنده های ARM

تا به امروز، ویندوز فقط از پردازنده های x86 اینتل و AMD پشتیبانی میکرده است. اما این با ظهور ویندوز 8 تغییر کرده است و پشتیبانی دستگاه ها با ساختار ARM هم به ویندوز 8 افزوده شده است.طراحی Chip های ساختار ARM (سازنده ARM یک شرکت انگلیسی میباشد) در دستگاه های بسیاری مورد استفاده قرار میگیرند و مایکروسافت مشتاق است که ویندوز را در دسترس هرچه بیشتر عموم قرار دهد. به خصوص روی تبلت های ارزان تر ویندوز 8 که این کار برای رقابت با تبلت های اندرویدی و iPad ها میباشد.درحالی که ARM ساختار پردازشگرهای این دستگاه ها را فراهم میکند، شرکت های متعددی پردازشگر بر پایه ARM تولید میکنند. باید انتظار داشته باشیم که ویندوز 8 را روی تبلت هایی با پردازشگر Tegra 3 از Nvidia و یا Snapdragon از Qualcomm مشاهده کنیم.نسخه ای از ویندوز 8 که روی دستگاه های بر پایه ARM استفاده میشود، Windows RT نامیده میشود (مخفف Runtime). به این معنی که نمیتوان این سیستم عامل را به طور جداگانه خریداری کرد، بلکه روی دستگاه عرضه خواهد شد.
 

Image

 

7 - فروشگاه ویندوز

بخش کلیدی ویندوز 8، فروشگاه ویندوز میباشد که نرم افزار های دسکتاپ و Modern UI را به صورت رایگان و غیر رایگان ارائه میکند. شما میتوانید از طریق افسون Search به جستجو در فروشگاه ویندوز بپردازید. همینطور میتوانید نرم افزارها را بر اساس بهترین های رایگان، بهترین های غیر رایگان و همینطور دسته بندی موضوعی، مشاهده کنید.زمانی که این نرم افزارها بروز میشوند، شما به راحتی میتوانید این بروزرسانی را انجام دهید، درست به راحتی بروزرسانی نرم افزارها روی اندروید و iOS.
 

Image

 

8- قابلیت یکپارچه سازی با محاسبات ابری (Cloud Integration)

گرچه ممکن است مایکروسافت با استیو جابز که گفته بود "ما در دوره پس از کامپیوتر شخصی هستیم" موافق نباشد، واضح است که آنها مشتاق هستند که قابلیت محاسبات ابری را درون ویندوز 8 جای دهند.این به معنی وجود نرم افزار اختصاسی SkyDrive روی ویندوز است که با استفاده از آن، شما میتوانید اطلاعات خود را درون آن ذخیره نمایید و هر زمان که خواستید، به اطلاعات خود در هر جایی از این کره خاکی دسترسی داشته باشید. نرم افزارهای Office 2013 نیز با قابلیت های SkyDrive عرضه شده اند.مایکروسافت همینطور تنظیمات کامپیوترهای ویندوز 8 شما را همگام سازی (Sync) میکند (مانند History در Internet Explorer). عکس های شما نیز میتوانند مابین چند کامپیوتر به اشتراک گذاشته شوند.
 

Image

 

9- گذرواژه تصویری (Picture Password)

به طور سنتی کاربران برای ورود به کامپیوترهای خود، گذرواژه های خود را تایپ میکنند. ویندوز 8 گذرواژه تصویری را اضافه کرد. در هنگام ورود به کامپیوتر، کاربران تصویری را مشاهده میکنند و با لمس کردن قسمت های معینی از آن تصویر، میتوانند وارد کامپیوتر خود شوند.البته این نوع راه ورود، مشکلات امنیتی مخصوص به خود را دارد. برای مثال میتوان از فاصله دور از این تصویر فیلم گرفت و حرکات را ضبط کرد، همچنین اگر کاربران قسمت های معین عکس را فراموش کنند، وارد شدن به راحتی قبل نخواهد بود.
 

Image

 

10- Refresh و Reset

زمانی که ویندوز 8 دارای مشکل شود، کاربران 2 گزینه خواهند داشت: Refresh و Reset عملیات Refresh سبک تر از Reset عمل میکند. Refresh عملا ویندوز 8 را مجددا نصب میکند، ولی اطلاعات و تنظیمات شخصی را نگه میدارد. به این گونه که اطلاعات و تنظیمات شما را درون پارتیشن دیگری ذخیره میکند، نسخه جدید و تازه ای (Fresh) از سیستم عامل را نصب میکند و سپس اطلاعات و تنظیمات را Restore میکند.Refresh همچنین نرم افزارهای پیشرفته ای (Modern App) که نصب کرده بودید را نگه میدارد. گرچه نرم افزارهای سنتی و دسکتاپی میبایست مجددا نصب شوند.Reset به کاربر امکان شروع دوباره را میدهد. Reset تمام سیستم عامل، تنظیمات، اطلاعات و نرم افزارها را حذف میکند و یک نسخه جدید و تازه از ویندوز 8 را نصب میکند.ویندوز 8 امکان حذف عمیق (Thorough) را در هنگام Reset به شما میدهد. اگر هدف شما از انجام Reset، حذف تمام اطلاعات حیاتی خود از کامپیوتر بوده، به نحوی که امکان بازگرداندن این اطلاعات مهیا نباشد، گزینه حذف عمیق بیت های تصادفی را روی همه سکتور (Sector) های هارد دیسک شما میریزد، که باعث میشود اطلاعات شما غیر قابل بازگشت شوند.
 

Image

 

11- Boot امن، Boot مطمئن (Secure Boot، Trusted Boot)

Secure Boot، در هنگام روشن شدن سیستم اطمینان حاصل میکند که هسته ویندوز (Kernel) خراب نشده است و همان هسته ای که توسط مایکروسافت تائید (Sign) شده است.Trusted Boot، نرم افزار ضد بدافزار (Anti-Malware) را قبل از بوت شدن سیستم عامل اجرا میکند که این امر باعث میشود که بدافزار امکان از کار انداختن Anti-Malware را نداشته باشد.این قابلیت کاملا جدیدی در ویندوز است و حرفه ای ها میگویند که بهبودی قابل ملاحظه ای در حفظ سلامت ویندوزبه حساب می آید.
 

Image

 

12- Skype

با توجه با اینکه مایکروسافت Skype را خریداری کرده است، Skype در دل ویندوز 8 قرار داده شده است. اگر کاربران نرم افزار Skype را از فروشگاه ویندوز تهیه کنند، Skype قادر خواهد بود خود را با نرم افزار People، یکپارچه (Integrate) کند که باعث میشود اطلاعات تماس های شما (Contact) در Cloud ذخیره گردند. Tile مربوط به اسکایپ در Start Screen، کاملا زنده خواهد بود و آخرین پیام ها و تماس های پاسخ نداده شما را نشان خواهد داد. کاربران میتوانند با بقیه کسانی که از Skype استفاده میکنند، تماس برقرار کنند و یا با استفاده از صفحه شماره گیر جدید (Dial Pad)، با تلفن دیگران تماس بگیرند (که البته رایگان نخواهد بود)
 

Image

 

13- Task Manager

تفاوت قابل ذکر دیگر بین ویندوز 7 و ویندوز 8، Task Manager میباشد. ظاهرا ویندوز 7 آخرین نسخه ای است که از این ابزار کارامد با ظاهر کلاسیک استفاده میکند. Task Manager جدید ساده تر و کاربر پسند تر شده است و فقط نرم افزارها و پردازش های در حال اجرا را نشان میدهد. هر کدام از این نرم افزارها و پردازش ها به راحتی یک کلیک بسته خواهند شد که باعث آزاد شدن Resource های کامپیوتر شما میشود. همچنین با کلیک بر روی More Details، امکانات پیش رفته ای برای حرفه ای ها ارائه خواهد شد.
 

Image



نویسنده : سعید خلیفی
منبع: انجمن حرفه ای های فناوری اطلاعات ایران

درباره ما
مرکز فوریت های دیجیتال (دیجی 110) آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما در حوزه رایانه و دیجیتال و آموزش کامل شما
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 14
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 15
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 38
  • بازدید ماه : 38
  • بازدید سال : 1,394
  • بازدید کلی : 184,970
  • کدهای اختصاصی