loading...
مرکز فوریت های دیجیتالی - دیجی 110
دیجی 110 بازدید : 1679 پنجشنبه 24 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

همه چیز درباره ویندوز 10

microsoft-windows-10

مایکروسافت تا زمان عرضه‌ی ویندوز ۱۰ در تابستان سال جاری، سعی دارد ویژگی‌ها و امکانات بیشتری را در قالب بروزرسانی‌های آتی، به این نسخه از ویندوز اضافه کند. مایکروسافت اِج نیز مشابه ویندوز، تابستان سال جاری عرضه می‌شود. از این‌رو مایکروسافت چند قابلیت جدید را که پس از عرضه‌ی رسمی نسخه RTM اضافه خواهد شد معرفی کرده که به ترتیب زیر است:

    پشتیبانی از افزونه‌ها
    قابلیت‌های بیشتر کورتانا
    قابلیت RTC
    قفل کردن اشاره‌گر
    اپلیکیشن‌های جدید و ویژگی‌های جدید پلتفرم
 

کمپانی مایکروسافت همچنین هفت نسخه از ویندوز ۱۰ را معرفی کرد که شامل موارد زیر است:

    Windows 10 Home
    Windows 10 Pro
    Windows 10 Mobile
    Windows 10 Mobile Enterprise
    Windows 10 Enterprise
    Windows 10 Education
    Windows 10 IoT Core

مایکروسافت از نسخه‌ی Home ویندوز ۱۰ به عنوان نسخه‌ی دسکتاپ متمرکز بر مشتری یاد می‌کند. این همان نسخه‌ای است که برای بسیاری از کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها عرضه می‌شود و شامل تمامی ویژگی‌های اصلی ویندوز ۱۰ مانند مرورگر مایکروسافت اِج، قابلیت تشخیص چهره Windows Hello و بسیاری از اپلیکیشن‌های پیش فرض است.

مایکروسافت برای تکمیل نسخه‌ی دسکتاپِ خانگی، نسخه‌ی Pro از ویندوز ۱۰ را هم ارائه می‌کند. این نسخه معادل نسخه‌ی Pro از ویندوز ۸ است که قابلیت برقراری ارتباط برای کسب و کارها جهت اتصال به دامنه‌ها و بروزرسانی مختص کسب و کارها را فراهم می‌کند.

علاوه بر این مایکروسافت نام ویندوز موبایل را هنگام عرضه ویندوز ۱۰ به کامپیوترها، موبایل‌ها، تبلت‌ها و ایکس باکس تغییر می‌دهد. ویندوز ۱۰ موبایل نام رسمی این نسخه بوده و شامل نسخه‌ی بهینه‌ شده‌ی آفیس به همراه پشتیبانی بهتر لمسی و پشتیبانی از قابلیت موبایل Continuum است. ویندوز ۱۰ موبایل به همراه رابط کاربری ویندوزفون از گوشی‌های موبایل و تبلت‌های کوچک (کوچکتر از ۸ اینچ) پشتیبانی می‌کند.

علاوه بر این مایکروسافت نسخه‌ی Enterprise ویندوز ۱۰ موبایل را ارائه می‌کند؛ این نسخه برای کسب و کارهای بزرگ ویژه‌ی لایسنس‌دار کردن گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها کاربرد دارد.

در کنار این نسخه‌های اصلی ویندوز ۱۰، مایکروسافت نسخه‌های Enterprise و Education ویندوز ۱۰ را نیز ارائه می‌کند. علاوه بر این، مایکروسافت برای اینترنت اشیا نیز نسخه‌ای مجزا با نام ویندوز ۱۰ IoT Core در نظر گرفته است.

این کمپانی در کل هفت نسخه برای سیستم عامل جدید خود ارائه می‌کند. تونی پرافت در این خصوص اعلام کرد:

    ما به سختی در حال کار روی ویندوز ۱۰ هستیم و قصد عرضه‌ی آن را در تابستان سال جاری داریم؛ از آنجا که ما ویندوز ۱۰ را به عنوان یک سرویس عرضه می‌کنیم، این نسخه تنها شروعی برای نسل جدید ویندوز است. از پاییز امسال، مشتریان و کاربران شاهد نوآوری‌ها و بروزرسانی‌های امنیتی برای ویندوز ۱۰ خواهند بود، این بروزرسانی‌ها شامل امنیت‌های پیشرفته‌ی بیشتر و قابلیت‌های مدیریتی برای کسب و کارها است.

گابریل آئل، مدیر برنامه‌ی ویندوز اینسایدر مایکروسافت، اعلام کرد تمامی کاربرانی که نسخه‌ی پیش نمایش ویندوز ۱۰ را بر روی سیستم خود نصب کرده‌اند، زمانی که ویندوز ۱۰ به صورت رسمی معرفی شد، قادر خواهند بود تا به صورت رایگان و بدون هیچ هزینه‌ای، سیستم عامل خود را به نسخه‌‌ی RTM ارتقا بدهند.

 

گابریا آئل، مدیر برنامه‌ی ویندوز اینسایدر مایکروسافت، از امکان بروزرسانی نسخه پیش‌نمایش ویندوز 8 به نسخه RTM خبر داده است. می‌توان از خبر جدید مایکروسافت چنین برداشت کرد که تمامی کاربرانی که نسخه‌ی پیش نمایش ویندوز ۱۰ را بر روی کامپیوترهای خود نصب کرده‌اند، می‌توانند بدون پرداخت هیچ هزینه‌‌ای، سیستم عامل خود را به نسخه‌ی RTM ارتقا دهند. این اقدام مایکروسافت کمی عجیب به نظر می‌رسد، زیرا باور کردن این که مایکروسافت سیستم عامل خود را به طور کاملا به کاربران عرضه می‌کند، کمی سخت و دور از انتظار است.

به نظر می‌رسد یکی از مشکلات بزرگی که مایکروسافت با این اقدام خواهد داشت، سوءاستفاده برخی کاربران است؛ یعنی برخی افراد صرفا به منظور برخورداری از سیستم عامل رایگان، نسخه‌ی پیش نمایش را نصب کرده و سپس آن را به نسخه‌ی RTM ارتقا خواهند داد. به همین دلیل مایکروسافت باید به دنبال راهی برای حل چنین مشکلاتی باشد.
نسخه‌ی RTM تابستان سال جاری عرضه می‌شود

احتمالا مایکروسافت به کاربرانی که نسخه پیش نمایش را نصب کرده‌اند، اجازه‌ی نصب نسخه‌ی RTM را به طور رایگان بدهد؛ اما با این حال احتمالی هم وجود دارد که برای فعال کردن این نسخه به یک لایسنس نیاز باشد و به همین دلیل ممکن است فقط به مدت محدودی نسخه‌ی رایگان در دسترس باشد. در این بین تکلیف کاربرانی که نسخه‌های ۷ و ۸.۱ سیستم عامل ویندوز به طور پیش فرض بر روی سیستم آن‌ها نصب شده‌ است مشخص نیست؛ زیرا معمولا این دسته از کاربران به لایسنس ویندوز دسترسی ندارند.

در حقیقت مباحث بسیاری برای بررسی در این خصوص وجود دارد، و به احتمال زیاد مایکروسافت جزئیات و شروط بیشتری را قبل از رایگان کردن سیستم عامل خود در نظر گرفته است. شاید هم اساسا این کمپانی قید درآمدزایی از فروش خود سیستم عامل را زده و به دنبال برنامه‌های درآمدزایی دیگر از ویندوز است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مرکز فوریت های دیجیتال (دیجی 110) آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما در حوزه رایانه و دیجیتال و آموزش کامل شما
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 14
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 42
  • بازدید ماه : 42
  • بازدید سال : 1,398
  • بازدید کلی : 184,974
  • کدهای اختصاصی